جدیدترین اخبار :
  • اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
  • پای تاجیکستان به چابهار و کریدور شمال-جنوب باز می‌شود
  • مقایسه عملکرد شاخص‌های ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است

مقایسه عملکرد شاخص‌های ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲

اقتصادی | تاریخ خبر : 3/10/27 | تعداد بازید :84
حمیرا ریگی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار: مجموع اقدامات انجام شده در 9 ماهه ابتدایی سال جاری، نشان از گشایش فصل جدیدی در روند توسعه همه جانبه منطقه آزاد چابهار دارد.

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد چابهار؛ ریگی با بیان اینکه در نتیجه رویکرد جدید دیپلماسی اقتصادی، تقاضاهای سرمایه گذاری واصله به سازمان در 9 ماهه سال 1403 به نسبت سال قبل 69 درصد رشد داشته که در این راستا شاهد 185 درصد رشد در ارزش تقاضاهای داخلی جهت سرمایه گذاری در این منطقه استراتژیک با فراهم ساختن فرصت‌های قابل توجهی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستیم و در این مدت شاهد پویایی خوبی در زمینه دیپلماسی اقتصادی می باشیم.

بر اساس این گزارش، تعداد طرح های سرمایه گذاری داخلی منجر به عقد قرارداد شده از 19 فقره در سال 1402 به 46 فقره در مدت مشابه سال 1403، رشد 142 درصدی را نشان می دهد و ارزش مبلغ سرمایه گذاری طرح‌های منجر به عقد قرارداد شده داخلی بالغ بر 1490866 میلیارد ریال است که در مقایسه با مدت مشابه در سال 1402 از رشد حداکثری برخوردار بوده است.

وی در ادامه افزود: سرمایه گذاری داخلی محقق شده بالغ بر 139921 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 1403 بود که با رشد 4 درصدی درمقایسه باسال قبل افزایش یافته است.

وی خاطرنشان ساخت: ضمن آنکه با گسترش تعاملات و روابط تجاری، توافقاتی به امضا رسیده است، که در آینده نزدیک به بار می‌نشیند و اثرات مثبتی را برای منطقه خواهند داشت که منتج به رشد 400 درصدی طرح های سرمایه گذاری خارجی عقد قرارداد شده در سال 1403 شده است، در ادامه بیان کرد، در سال 1402 یک فقره طرح سرمایه گذاری با ارزش 2 میلیون یورو داشته ایم که در سال 1403 در مدت مشابه منجر به 5 فقره با ارزش 7 میلیون یورو شده است.

ریگی با اشاره به کاهش‌ 44 درصدی سرمایه گذاری خارجی محقق شده در 9 ماهه 1403 از 44 میلیون یورو به 18/42 میلیون یورو، اظهار داشت: ورود حجم عظیمی از تجهیزات بندری بوده که از طریق سرمایه گذاری خارجی در بندر شهید بهشتی تامین شده و عدم تقاضای سرمایه گذاری خارجی در سال 1402 در این منطقه منجر به عدم تحقق سرمایه گذاری محقق شده در سال 1403گردید.

قابل ذکر است، تعداد تقاضای سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته صفر بوده و به تبع آن موجب کاهش‌ سرمایه‌گذاری تحقق یافته 1403 گردید که با پیگیری‌ها و دیپلماسی پویای اقتصادی در سال 1403، باعث افزایش تعداد سرمایه‌گذاری خارجی گردید که منجر به انعقاد 5 فقره قرارداد به ارزش 7 میلیون یورو گردیده است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل